Blog

Poporul și populația

Coaliția pentru familie a mers să depună în Parlament trei milioane de semnături prin care se cere revizuirea constituției care să spună clar că o căsătorie poate fi formată doar dintr-un bărbat și o femeie.

Pentru că nu-i așa, aceasta este marea amenințare la adresa familiei românului de rând. O foarte mare problemă care nu are cum să nu te revolte. Eu stau într-un bloc nou și mereu trebuie să-mi pun mâinile la ochi, se plimbă toată ziua gay. Ba la magazin, ba cu câinii la plimbare, ba trag pe nas pe la colțuri, că știți asta fac gayii. În fine n-are rost să vorbim… probleme de zi cu zi de la noi din țară. Mi-e și rușine de locul în care trăiesc, dar putea fi și mai rău. Am auzit așa din povești de demult, că-n familiile din România bărbații își băteau femeile și copiii, iar educația sexuală în școli nu era obligatorie și erau 300 000 de copii săraci lipiți, care seara adormeau nemâncați. Tot pe vremea aia erau și multe mame sub 14 ani, iar din 190 000 de nașteri pe an, 41 000 de gravide duceau toată saracina fără a merge măcar o dată la doctor.

Ce bine că trăim vremuri în care familia românească nu mai e sub amenințarea problemelor de mai sus, iar toate astea datorită Coliției pentru familie care s-a ocupat treptat de adevăratele probleme, iar acum i-a mai rămas una și cea mai mare: cuplul gay! Cum acolo la coaliția pentru familie mințile găsesc cele mai eficiente soluții, iată că the final solution n-a întârziat să apară, o petiție cu trei milioane de semnături. Wow!

Desigur românii deschiși la minte au găsit de cuviință să se revolte că trăiesc într-o țară de tâmpiți, ceea ce m-a amuzat, pentru că nu-mi pot explica unde credeau că trăiesc. Adică atâtea opinii pe internet, experiență în ONGuri sau presă, experiență de viață în sine le-au spus lor că românii n-ar fi niște xenofobi incurabili, rasiști, un pic fasciști. Dacă duminică mergeam cu trenul și controlorul le-a spus unor femei ,,hai, ciorilor! grăbiți-vă, că vă prindeți ciocu-n șine!”, cum m-aș mai putea mira azi, marți, că românii cred că alegerea sexuală a vecinului e o amenințare a familiei în general?

Pe de-o parte aflăm încă o dată cât de limitați sunt românii de rând (știam, mersi că nu ne lăsați să uităm), iar pe de altă parte mai aflăm și cât de lipsiți de îngăduință sunt românii cu păreri, cei care se consideră a fi societatea civilă activă. Când românul sărac și cam limitat tace și nu semnează porcării, eu ca ongist vreau să-i salvez viața, să o fac ca-n pliante, dar când săracu se exprimă așa cum el în sinceritatea și educația lui crede că e bine, sunt siderat și mă rușinez că trăim în aceeași țară. Asta e ca o fază din Pavilionul canceroșilor, când Rusanovii, o familie de comuniști cu ștaif spuneau că ei trăiesc pentru popor, dar îi enervează populația.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply